ГУР: Для чого Пригожин активно коментує наступ ЗСУ

ГУР: Для чого Пригожин активно коментує наступ ЗСУ

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов вважає, що заяви голови ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина щодо настання ЗСУ є частиною підготовки російських еліт до життя після поразки у війні з Україною.
Юсова запитали, чому, на його думку, Пригожин так активно коментує майбутній наступ України.
"Такі люди, як Пригожин, коли ми говоримо про російське так зване суспільство, якщо щось говорить – то говорить не тільки від свого імені, а від імені своїх партнерів, покровителів, які дозволяють подібні заяви та подібну мову.
Частину російської так званої політичної, владної еліти розглядають різні сценарії, зокрема планують якесь життя після Путіна, після поразки у війні з Україною. Тому готують до різних апокаліптичних (а насправді – реалістичних) для Росії сценаріїв.
Я думаю, що це навіть не одне крило – це різні середовища, які можуть конкурувати між собою. Скажімо, Пригожин та Гіркін один одного, м'яко кажучи, не люблять у публічній площині. Але їхні наративи часто свідчать про ті самі проблеми в армії окупантів. Тому це різні середовища" , – відповів Юсов.

На його думку, кількість "середовищ" лише зростатиме.
Заяву Пригожина про виведення вагнерівців із Бахмута Юсов назвав підготовкою до "пошуків крайнього" у майбутньому:
"Якщо через кілька місяців ситуація для російської армії буде плачевною на кількох напрямках, у тому числі і на Сході, то шукатимуть крайніх. Звичайно, Пригожин у цій ситуації покаже свої заяви багатомісячної давності і скаже: "Крайній точно не я" , – зазначив представник ГУР.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.