Кулеба вважає, що Росія не хоче переговорів із Україною

Кулеба вважає, що Росія не хоче переговорів із Україною

Влада РФ може продовжувати говорити, що вони готові до переговорів та пошуку рішення, але на це не вказує жоден із фактів. Про це заявив голова української дипломатії Дмитро Кулеба.
При цьому речник Кремля Дмитро Пєсков сьогодні вкотре звинуватив Україну в тому, що переговори заморожені.
"Російські посадові особи можуть продовжувати говорити в ЗМІ, що вони відкриті до переговорів, що все це Україна, але це неправдива інформація. Якщо ви подивитеся на факти, то жоден із них не вказує на те, що РФ прагне дійсно до пошуку рішень, до переговорів" , – цитує "Інтерфакс-Україна" слова Кулеби на прес-конференції з міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі у Києві у п'ятницю.

Глава МЗС додав, що Україна намагалася багаторазово організувати подібну зустріч президента Володимира Зеленського із російським диктатором Володимиром Путіним.
"Але жодного позитивного індикатора від РФ, який свідчив би про їхню готовність до проведення подібної зустрічі, ми не отримали. З того, що ми знаємо, президент Путін налаштований швидше на ведення війни, ніж на ведення переговорів, тому мені важко сказати, коли зможе відбутися ця зустріч. Але жоден із індикаторів зараз не вказує на готовність Росії" , – додав Кулеба.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.