Туреччина пом’якшила позицію щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО

Туреччина пом’якшила позицію щодо вступу Фінляндії та Швеції до НАТО

Туреччина чекає від Фінляндії та Швеції повного виконання меморандуму для членства в НАТО. Скандинавські країни досягли певного прогресу.
Як повідомляє Hurriyet, про це заявив офіційний представник президента Туреччини Ібрагім Калин.
За його словами, деякі кроки, які зробили Швеція та Фінляндія для виконання меморандуму, є задовільними, але весь процес ще не завершено.
Калин додав, що Стокгольм пообіцяв більш ефективно працювати з законом, який є однією з умов схвалення Туреччиною членства Швеції в НАТО.

"Ми продовжуватимемо уважно стежити за кроками, пов'язаними з боротьбою з тероризмом. Ми висловили нашу рішучість. Наші відповідні підрозділи обмінялися докладною інформацією зі своїми колегами. Ми чітко заявили. Ми виступаємо за повне виконання угоди. Ми підтримуємо рішення НАТО про розширення", – наголосив представник президента Туреччини.

Нагадаємо, після того, як у Швеції на акції протесту курди спалили Коран, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що скандинавській країні не варто розраховувати на підтримку її членства в НАТО.
При цьому в турецькому МЗС запевняли, що вони можуть розглянути заявку Фінляндії на членство в Альянсі окремо від шведської.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.