Подоляк про можливу передачу Україні авіації та далекобійних ракет

Подоляк про можливу передачу Україні авіації та далекобійних ракет

Переговори із партнерами щодо можливості передачі Україні штурмової авіації та далекобійних ракет вже йдуть. І йдеться про прискорений режим обговорень.
Про це говорить заява радника глави Офісу президента Михайла Подоляка в ефірі телеканалу FREEДOM.
"Наші партнери розуміють, як розвивається війна. Вони розуміють, що штурмова авіація для прикриття живої сили і бронетехніки, яку вони нам же дають, необхідна обов'язково. Точно так само для того, щоб різко зменшити ключовий інструмент російської армії – артилерія, нам необхідні ракети. Тому переговори вже йдуть, переговори йдуть прискорено", – заявив Подоляк.

При цьому він зазначив, є ще нюанси, які стосуються психологічного статусу країн-партнерів, які ще частково побоюються, що "світова архітектура у зв'язку з війною повністю ламається".
"Втім, вони поки що не можуть відмовитися від свого деякого консерватизму. Буквально за короткий час ми вийдемо на такі інструменти – авіацію і ракети", – підсумував Подоляк.

Нагадаємо, нещодавно речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що Україна очікує отримати від партнерів 24 сучасних винищувачі у рамках першого подібного пакета допомоги.
Додамо, останнім часом заяви від союзників щодо готовності передати Україні винищувачі лунають все частіше.
Про можливість передачі вже говорили в США та Нідерландах, також і Британія не проти постачання авіації українцям, але нібито вже після виведення росіян з окупованих територій України.
Зазначимо, що серед усіх винищувачів Україна хоче отримати саме F-16.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.