Зеленський присвоїв польському місту Жешув звання “Місто-рятівник”

Зеленський присвоїв польському місту Жешув звання “Місто-рятівник”

Президент України Володимир Зеленський присвоїв польському місту Жешув звання «місто-рятівник». Про підписання відповідного указу він повідомив під час виступу у Верховній Раді в неділю, 22 травня.
На спеціальному засіданні за участі лідера Польщі Анджея Дуди він наголосив на особливій ролі цього міста.
"Я ввів спеціальне почесне звання "місто-рятівник" для міст-партнерів нашої держави, які сьогодні роблять неможливе для допомоги нам, для допомоги нашим людям, для допомоги нашої армії. Від імені всього українського народу я висловлю велику подяку місту Жешуву — першому місту-рятівнику", — сказав Зеленський.

Також президент подякував польським діячам культури, спорту, духовенству та звичайним простим людям, які «підтримують Україну, даючи концерти, виходячи на змагання з українською стрічкою чи приїжджають з Познані в Бучу, щоб просто пекти хліб».
Від початку повномасштабного російського вторгнення Польща прийняла найбільшк кількість українських біженців — понад 3 млн. Країна надала їм права, медицину та освіту — там уже навчаються понад 200 тисяч дітей із України.
Президент Польщі Анджей Дуда приїхав до України з візитом 22 травня та став першим зі світових лідерів, хто наживо виступи у Верховній Раді. Зокрема, він заявив, що українці в Польщі — «не біженці, ви — наші гості» та запевнив, що зробить все для членства України в ЄС. Зеленський анонсував внесення до Ради законопроєкту про особливий правовий статус громадян Польщі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.