Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку її вступу до ЄС

Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку її вступу до ЄС

Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку її євроатлантичної перспективи.
Про це повідомляє Balkan Insight.
Декларацію підписали прем’єр Чорногорії Дрітан Абазович, який невдовзі складе повноваження, та президент України Володимир Зеленський. Як зазначають у Twitter уряду Чорногорії, зустріч лідерів перед підписанням відбулася у форматі відеоконференції, на ній був присутній також посол України Олег Герасименко.
"Україна захищає цінності цивілізації, яка вирішила жити у мирі й демократії. Ми сподіваємося на мир і віримо, що він настане. До того, як це станеться, ви можете розраховувати на всебічну підтримку Чорногорії", – зазначив Дрітан Абазович.

У червні Абазович приїздив до Києва разом з прем’єром Албанії Еді Рамою і тоді висловився на підтримку надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.
25 листопада до Києва приїздив міністр внутрішніх справ Чорногорії та анонсував найбільший з досі наданих пакетів допомоги.
Нагадаємо, прочорногорським силам вдалося ініціювати та провести вотум недовіри уряду Абазовича через скандальне рішення підписати угоду з Сербською православною церквою. За задумом, вотум недовірик мав дати старт достроковим парламентським виборам, але замість цього відкрив двері для реваншу антизахідних сил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.