Кулеба про заяву голови Єврокомісії, що Україна втратила 100 тисяч військових

Кулеба про заяву голови Єврокомісії, що Україна втратила 100 тисяч військових

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прокоментував заяву глави Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн про, те що у війні з Росією Україна втратила 100 тисяч своїх військовослужбовців.
Про це повідомляє кореспондентка НВ з Бухареста, де у середу, 30 грудня завершився дводенний саміт НАТО.
За словами Кулеби, ймовірно, йшлося про загиблих та поранених захисників України.
"Є розрахунки гіпотетичні експертні: які втрати, хто загинув, хто поранений. Тому що коли кажуть, умовно кажучи, втратили 100 тисяч людей, насправді є багато нюансів. Хтось із цих людей поранений, а хтось загинув і на це потрібно звертати увагу", — сказав Кулеба на пресконференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО.

На його думку, в Єврокомісії визнали неточність.
"Я думаю, що стосовно виступу президентки Єврокомісії той факт, що вони самі цю цифру видалили, і по суті принесли вибачення, це говорить про те, що вони не готові її захищати. Раз вони не готові її захищати — це не є предметом для якогось серйозного обговорення. Для нас в Україні життя кожного солдата, життя кожної цивільної людини — це цінність і для нас одна смерть має таку саму трагедію як і смерть тисячі. Це власне нас і відрізняє від РФ", — наголосив Кулеба.

У середу, 30 листопада, у важливій промові щодо відповідальності Росії за злочини в Україні голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн озвучила непідтверджену цифру втрат української армії, яку згодом прибрали з офіційного відео і тексту виступу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.