Як на волосся впливає навколишнє середовище

Як на волосся впливає навколишнє середовище

Кучеряве волосся випрямити, прямі – накрутити, довгі – відрізати, короткі – відростити. Осягнути жіночу логіку не дано нікому, іноді навіть самим жінкам. На щастя, цього й не потрібно. Досить просто підказати спосіб, як краще досягти бажаного.
Всі користуються шампунем для волосся і кондиціонером. Але якщо ви до сих пір не використовуєте маску для волосся, ви робите велику помилку. Даний засіб по догляду за волоссям має стояти на вашій поличці у ванній.
Абсолютно кожен тип волосся піддається згубному впливу навколишнього середовища. Взаємодія з довкіллям – неминуча. Але все, що ми можемо зробити – це максимально піклуватися про своє волосся.
Сонячне і УФ-випромінювання впливають на кератин (білок, який є основним структурним компонентом волоса). Він поглинає сонячне світло і починає руйнуватися. Під впливом сонця також поступово руйнується меланін (пігмент, що відповідає за колір волосся, шкіри, очей).

Потоки гарячого повітря (найчастіше з приладів для завивки / випрямлення волосся, фена), що сприяють зневодненню волосся. Грубо кажучи, ви просто "кип'ятите" воду в своїх волоссі, після чого починається розм'якшення кератину верхнього шару ваших локонів. Це призводить до виникнення маленьких бульбашок в порах волосся, які розширюють шари волоска, послаблюючи і руйнуючи його.
Холод також сприяє зневоднення волосся, а вода в басейні, насичена хлоркою, теж викликає руйнування білка в волоссі. І не забудьте захистити свої локони під час купання в морі! Морська вода здатна зруйнувати внутрішні молекулярні зв'язки в вашому волоссі.
Якщо ви хочете захистити свою шевелюру і підтримувати її в чудовому стані, тоді вас врятують правильно підібрані маски для волосся.
У кожної маски є своє головне призначення, пов'язане з функцією, яку вона виконує:

зволоження;
живлення;
відновлення;
зміцнення;
активатор росту;
тонування;
збереження кольору;
полегшення розчісування.

Підлікувати і значно відростити волосся ви зможете, використовуючи відвари лікувальних трав. Цей спосіб був єдиним доступним для наших предків протягом багатьох поколінь, які славилися довгими косами до пояса.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.