Шмигаль прокоментував чутки про необхідність евакуації взимку

Шмигаль прокоментував чутки про необхідність евакуації взимку

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував питання евакуації та закликав довіряти лише офіційним даним від представників влади і держкомпанії Укренерго.
Про це він сказав під час засідання уряду у вівторок, 22 листопада.
"У нас є державна компанія Укренерго, яка постійно комунікує необхідну чітку інформацію. Є Міністерство енергетики. Є відповідальні представники обласних військових адміністрацій. Президент, уряд також постійно інформують про стан справ. Тому прошу керуватися лише офіційною інформацією", — заявив він.

19 листопада гендиректор ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю ВВС заявив, що допомога енергосистемі України також є внеском у перемогу.
"Якщо споживати менше, то госпіталі, де є поранені бійці, матимуть гарантоване електропостачання. Можна пояснити, що, споживаючи менше або виїжджаючи, люди також роблять свій внесок… Якщо вони (українці — ред.) зможуть знайти альтернативне місце для проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для системи", — казав Тимченко.

Його заяву розцінили як заклик до українців на якийсь час виїхати з країни.
Пізніше в компанії заявили, що Тимченко не закликав українців виїжджати через ситуацію з електропостачанням після ракетних ударів РФ. В Офісі президента також сказали, що українцям не потрібно виїжджати з країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.