Розвідка Британії: Кремлю все важче ізолювати росіян від наслідків війни

Розвідка Британії: Кремлю все важче ізолювати росіян від наслідків війни

За даними британської розвідки, на тлі війни проти України Кремль намагається відвернути увагу критики громадськості від центрального керівництва, активніше залучаючи регіональних чиновників.
У своєму зведенні в Twitter відомство нагадує, що 24 жовтня прем'єр-міністр РФ Михайло Мішустін заявив, що мер Москви Сергій Собянін координуватиме "розробку заходів безпеки" у регіонах Росії. Це було після указу кремлівського диктатора Володимира Путіна про запровадження нового режиму рівнів небезпеки.
"Цей захід, ймовірно, призведе до більш тісної інтеграції регіональних губернаторів у систему національної безпеки Росії. Це ще один захід, спрямований на організацію суспільства, яке продовжує перебувати під тиском війни, розв'язаної Росією проти України", – йдеться у повідомленні.

У розвідці припускають, що більш активне залучення регіональних чиновників, принаймні, частково спрямоване на те, щоб відвернути критику громадськості від національного керівництва.
"Кремль дотримувався аналогічного підходу під час кризи COVID-19. Проте Кремлю, найімовірніше, буде складніше ізолювати російське суспільство від наслідків "спеціальної воєнної операції" в Україні", – наголосили у відомстві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.