Українці назвали 100 найвидатніших діячів всіх часів

Українці назвали 100 найвидатніших діячів всіх часів

Серед найвидатніших українців усіх часів цього року громадяни, окрім незмінного лідера Тараса Шевченка, зарахували до першої п’ятірки найвидатніших президента Володимира Зеленського (29,8%), письменницю Лесю Українку (19,6%), гетьмана Богдана Хмельницького (17,3%) та голову ОУН Степана Бандеру (12,8%).
Згідно з даними опитування сроціологічної групи «Рейтинг», також в десятку «Народного ТОПу» українці зараховують Михайла Грушевського (11,6%), Iвана Франка (10,1%), Iвана Мазепу (8,8%), В’ячеслава Чорновола (8,7%) та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного (7,7%).
Зазначимо, що за останні десять років значимість Тараса Шевченка для суспільства дещо зросла. Також піднялась популярність Степана Бандери та Михайла Грушевського, а от «значимість» Богдана Хмельницького та Лесі Українки знизилась.
Опитування було проведено соціологічним центром Разумкова серед 1000 респондентів 8-9 жовтня на всій території України. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 3.1%

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.