ERR: в Естонії запропонували позбавити росіян права володіти зброєю

ERR: в Естонії запропонували позбавити росіян права володіти зброєю

Міністерство внутрішніх справ Естонії розробляє поправки до закону, згідно з якими росіяни та білоруси з "сірими паспортами" будуть зобов'язані здати свою зброю до кінця 2023 року.
Про це говорить заява міністра внутрішніх справ Естонії Лаурі Лаанеметса, яку наводить ERR.
За його словами, росіяни та білоруси, які мають посвідку на проживання в Естонії, але не є громадянами, не зможуть продовжити свій дозвіл на зброю. Право володіти зброєю в країні матимуть лише громадяни країн ЄС та НАТО.

"Я думаю, що це правильна точка зору в тому сенсі, що якщо ти хочеш бути мисливцем, але є громадянином Російської Федерації, то ми очікуємо, що ти будеш естонцем, відмовишся від цього громадянства і зможеш продовжувати працювати зі своєю зброєю", – заявив міністр.

При цьому він додав, що у разі прийняття поправок до закону, у громадян Росії та Білорусі буде рік до кінця 2023 року, щоб продати, здати або привести в непридатність свою зброю. Її продаж буде заборонено компаніям, у керівництві яких є громадяни РФ.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що росіянина, який на пляжі в Таллінні ображав українських біженок через українську мову, позбавили постійного посвідки на проживання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.