Зеленський скоординував зі Столтенбергом кроки щодо вступу України до НАТО

Зеленський скоординував зі Столтенбергом кроки щодо вступу України до НАТО

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом скоординував подальші кроки щодо вступу України до Альянсу.
У Twitter Зеленський повідомив, що підтримує постійний зв'язок зі стратегічними партнерами України.
"Провів телефонну розмову з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Скоординували подальші кроки на шляху євроатлантичної інтеграції України", — пише він.


Столтенберг також повідомив про телефонну розмову із Зеленським у Twitter. Він засудив анексію українських територій, але не згадав про заявку України щодо вступу до НАТО.

"Поговорив із президентом Зеленським і похвалив відважний український народ та військові сили за вражаючі успіхи у звільненні своєї території від російських агресорів. Росія має зупинити розпочату нею війну. НАТО підтримуватиме і посилюватиме підтримку України стільки, скільки потрібно", — сказав він.


Зеленський 30 вересня заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО у прискореному порядку. Документ підписали президент, а також прем'єр Денис Шмигаль та голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.
За словами радника глави Офісу президента Михайла Подоляка, перед поданням заявки Україна проводила консультації з Альянсом.
2 жовтня президенти дев'яти країн НАТО (Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Північної Македонії, Чорногорії, Польщі, Румунії та Словаччини) закликали «суттєво збільшити військову допомогу Україні» та підтримали її членство в Альянсі.
У Офісі президента 4 жовтня повідомили, що Столтенберг отримав заявку України. Тепер її розглядатимуть на рівні послів держав-членів НАТО у Брюсселі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.