Подоляк: Україна проводила консультації з НАТО перед поданням заявки

Подоляк: Україна проводила консультації з НАТО перед поданням заявки

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що перед поданням заявки на вступ до НАТО за прискореною процедурою Україна проводила консультації з Альянсом.
В ефірі телемарафону в п'ятницю, 30 вересня, радник розповів, що «попередні консультації дійсно проводилися протягом певного часу на рівні різних експертів і перших осіб і держави, і блоку НАТО».
"…Всі «цілі», які РФ ставила перед собою, анульовано українською стороною. Одна з них була не допустити просування України до НАТО. Ми зафіксували: є Україна, в Україні є своя зовнішня політика, яка реалізовуватиметься максимально ефективно і так, як нам потрібно", — додав Подоляк.

Він також зазначив, що Україна має величезний досвід участі у війні великої інтенсивності сучасного типу, якого немає в жодній країні НАТО, тому для Альянсу «важливо, щоб Україна була у складі НАТО».
Президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 30 вересня, заявив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО в прискореному порядку. Він запропонував, щоб на час переговорів про вступ України партнери нашої країни реалізували пропозиції щодо гарантій безпеки, перераховані в Київському безпековому договорі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.