Держдеп США закликав американців негайно залишити Росію

Держдеп США закликав американців негайно залишити Росію

Державний департамент США звернувся до американських громадян із закликом негайно виїхати з Росії. Звернення опубліковане, зокрема, на сайті посольства США в Росії.
Держдепартамент нагадує, що 21 вересня в Росії було оголошено мобілізацію.
"Росія може відмовити у визнанні громадянства США особам з другим громадянством, відмовити їм у доступі до консульської допомоги США, перешкодити їх виїзду з Росії та закликати осіб з другим громадянством на військову службу" , – попереджає зовнішньополітичне відомство США.

На даний момент, звертає увагу Держдепартамент, з Росії в інші країни виконується лише обмежена кількість рейсів, і квитки на них на найближчі дати можуть бути недоступні, але сухопутні кордони все ще відкриті.
"Якщо ви хочете залишити Росію, вам слід якнайшвидше вжити самостійних заходів" , – повідомляє Держдепартамент, попереджаючи, що можливості посольства США допомогти з виїздом обмежені.

Також Держдепартамент наполегливо рекомендує громадянам США утриматися від поїздок до Росії, а тих, хто зараз перебуває в РФ, просить уникати будь-яких політичних чи соціальних протестів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.