Bloomberg: Німеччина планує забезпечити постачання зрідженого газу з ОАЕ

Bloomberg: Німеччина планує забезпечити постачання зрідженого газу з ОАЕ

Німеччина найближчими днями може забезпечити постачання скрапленого природного газу з Об’єднаних Арабських Еміратів в рамках спроби країни компенсувати скорочення поставок Росією.
Про це повідомляє Bloomberg.
Канцлер Олаф Шольц, ймовірно, підпише контракти на поставку СПГ під час дводенної поїздки на Близький Схід, заявив у понеділок міністр економіки Роберт Габек, вказавши, що переговори добре просунулися, особливо з ОАЕ.
"Постачання газу поступово розширюється, і уряд постійно веде переговори з багатьма країнами, а також з країнами Аравійського півострова. Канцлер їде до ОАЕ і, безсумнівно, зможе підписати там деякі контракти на СПГ", — сказав Габек.

"Але це не тільки ОАЕ, це й інші країни, африканські країни. Таким чином ми закриємо дірку, яку прорізав брак російського газу", — додав він.

Шольц також планує відвідати Саудівську Аравію та Катар під час поїздки, яка розпочнеться в суботу. Енергетичне співробітництво займає важливе місце в його порядку денному, заявив речник уряду Штеффен Хебештрайт на черговій пресконференції в Берліні в понеділок.
Німецький уряд намагається компенсувати російські поставки після того, як Кремль закрив ключовий трубопровід "Північний потік-1".
Німеччина і Катар ведуть переговори про можливі поставки СПГ після того, як Росія вторглася в Україну в лютому. Ознак прориву в переговорах поки немає.
За словами німецьких урядовців, переговори з одним із найбільших у світі експортерів СПГ є особливо важкими. Вони описали стратегію Катару як жорстку гру щодо ціни та тривалості потенційних угод.
Дискусії з постачальниками газу в Європі та Північній Америці виявилися настільки ж складними. зими.
Першою зупинкою Шольца під час його поїздки стане Саудівська Аравія, де він зустрінеться з королем, а також із наслідним принцом Мохаммедом бін Салманом, фактичним правителем країни. У неділю він буде в ОАЕ та Катарі, а ввечері повернеться до Берліна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.