Маляр: у лавах російської армії вкрай складна кадрова ситуація

Маляр: у лавах російської армії вкрай складна кадрова ситуація

Російські окупанти мають проблеми з кадрами. Вони намагаються задіяти у війні проти України нових добровольців, яким пропонують короткострокові контракти.
На цьому наголосила заступник міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.
"Кадрова ситуація з особовим складом нашого ворога украй складна. З тих фактів, які нам відомі, ми можемо робити такі висновки", – сказала Маляр.

За її словами, зараз у Росії впроваджують короткострокові тримісячні контракти для того, щоб залучити більше добровольців. При цьому тривалих контрактів росіяни підписувати в більшості випадків не хочуть.

"Хоч насправді контракт на війну в Україні — це квиток в один кінець. Більшість із них уже просто не повертаються додому", — зазначила заступник міністра.

Також військове керівництво РФ пропонує потенційним добровольцям покращення соціального пакету.
"Вони хочуть робити для них певні соціальні пільги, бо у них не вистачає людей, які б могли тут воювати. І тут проблема для них не тільки в тому, що ми їх дуже активно та ефективно знищуємо, а й у тому, що росіяни просто бояться сюди йти, тому що вони вже добре обізнані, в тому числі завдяки нашій інформаційній роботі. що тут із ними відбувається — вони фактично тут гарматне м'ясо", — сказала Маляр.

Російські військові зазнають значних втрат від початку повномасштабної війни проти України. З початку вторгнення окупанти втратили 50,6 тис. особового складу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.