Опитування: Більше половини німців підтримують санкції проти РФ

Опитування: Більше половини німців підтримують санкції проти РФ

Трохи більше половини мешканців Німеччини (53%) виступають за збереження санкцій, введених проти Росії, навіть за умови, що вони будуть пов'язані зі зростанням цін, перебоями в енергопостачанні та проблемами для економіки. Про це, з посиланням на результати соціологічного опитування Deutschlandtrend.
Під час такого ж опитування безпосередньо після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну у березні 2022 року на підтримку санкцій проти Москви висловилися дві третини (66%) респондентів.
Сьогодні 40% опитаних заявляють, що виступають проти курсу санкцій, якщо той веде до явних негативних наслідків і є тягарем для Німеччини. У східній частині країни таку позицію зайняли понад половина учасників дослідження.
Найбільше прихильників санкцій, судячи з підсумків опитування, серед виборців партії "Союз-90/"зелені" (90%), а найменше – серед електорату правопопулістської "Альтернативи для Німеччини" (близько 10%).
Раніше міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок запевнила, що країна не зніматиме санкції проти Росії у зв'язку з війною проти України, навіть якщо німці виходитимуть на протести через високі ціни на електроенергію.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.