Біля берегів Папуа-Нова Гвінея вперше зняли на відео рідкісний вид медузи

Біля берегів Папуа-Нової Гвінеї дайверам вдалося зняти на відео гігантську напівпрозору медузу. Вперше цей вид медуз був відкритий ще у 2005 році й відтоді не було жодного знімка.
Незвичайну морську істоту вперше помітили близько 25 років тому. Морський біолог Ліза-Енн Гершвін вивчила запис і прийшла до висновку, що це абсолютно новий вид медуз, який раніше був невідомий.
Медуза була описана як краплеподібна, з малюнком на боках. Її розміри вражали – вона була майже як футбольний м'яч.
У 1997 році медузу, яка була схожа на вид Chirodectes maculatus, змогли зловити біля великого Бар'єрного рифу біля узбережжя Австралії. Медузу довго вивчали й у 2005 році австралійські вчені опублікували свої результати та віднесли цей вид до роду Chirodectes.
Аквалангіст і дайвер Доріан Борчердс зняв на відео незвичайну медузу в морських глибинах Папуа-Нової Гвінеї. Кадри він відправив своїй дочці, а та – завантажила їх в спеціальний додаток, яке визначає вид медуз.
Вже через пів години їй зателефонувала експерт з медуз з Тасманії – Ліза-Енн Гершвін. Вона зізналася, що знаходиться в стані шоку, тому, що ця медуза відноситься до абсолютно нового виду і раніше її зняти не виходило.
Гершвін зазначила, що нову медузу зняли зовсім в іншому місці й тепер є гіпотеза, що це схожа медуза, але насправді – абсолютно новий вид.
"Мені прислали відео, я змогла переглянути його кадр за кадром. Ми порівняли дві окремі медузи, і я прийшла до висновку, що та, що знята біля узбережжя Папуа-Нової Гвінеї – це новий невідкритий вид", – сказала Гершвін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.